Bestill time

Ring oss på telefon 70104670, send e-post til firmapost@apollonia.no eller fyll ut skjemaet nedenfor

 

Tannkjøtt- betennelse

Dersom det dannes plakk rundt tennene, kan dette føre til gingivitt som er en enkel tannkjøttsbetennelse. Dersom den ikke behandles kan betennelsen utvikles videre til periodontitt. Periodontitt er en mer alvorlig og kronisk tannkjøttssykdom. I verste fall kan man miste tenner av sykdommen.

Hvordan kan tannkjøttsykdom oppdages?

Man kjenner ikke nødvendigvis smerte når man har tannkjøttsykdom. Du kan oppleve sårt og blødende tannkjøtt, eller vedvarende hovenhet. Dårlig ånde og smak, samt langvarig tannpine er også tegn på periodontitt. Dårlig munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer, samt enkelte sykdommer og medisiner kan forverre sykdommen.

Blødende tannkjøtt

Tannkjøtt som er sårt, eller hvor du opplever blødning, trenger ikke være utsatt for tannkjøttsykdom. I noen tilfeller er det helt naturlig å blø fra tannkjøttet. Opplever du mye blødning over lengre tid, bør du komme deg til tannlegen for å sjekke om du har tannkjøttbetennelse.


Tannkjøttbetennelse, røyking og graviditet

Røykere har tre ganger så høy risiko for å utvikle tannkjøttssykdommen enn ikke røykere. Kvinner i og etter overgangsalderen kan lettere utvikle gingevitt, som kalles østrogengingivitt. Under graviditet er renhold av tenner ekstra viktig, fordi tannkjøttet reagerer sterkere på plakk, og man kan utvikle graviditetsgingivitt. Dette er hormonelt betinget, men har samme symptomer som vanlig gingivitt. Under graviditeten kan det være lurt å få fjernet tannstein og plakk hos tannpleier eller tannlege. Denne typen gingivitt forsvinner som regel etter endt svangerskap.

Les mer om tennene dine og graviditet her!

Ingen tenner å miste! Vår spesialist Anders Skodje, ønsker deg hjertelig velkommen som pasient for behandling av tannkjøttsykdom.

Ønsker du timebestilling? Ta kontakt med oss på telefon 70 10 46 70, e-post firmapost@apollonia.no eller bruk skjema.

Utgifter til tannkjøttsbehandling dekkes delvis av HELFO.

 
 
Tannkjøttbehandling.jpg